Conversie Optimalisatie

Ontvang je al veel gericht verkeer op je website maar heb je toch het idee dat er nog niet voldoende rendement op wordt gehaald? Wil je de orderwaarde van de gemiddelde bestelling verhogen? Of vraag je je af waarom bezoekers nét op het laatste moment afhaken in het orderproces? Dan wordt het toch echt tijd voor het inschakelen van een conversie optimalisatie specialist!

conversie optimalisatie groningen

Wat is conversie optimalisatie precies?

Er hebben heel veel factoren invloed op het gedrag van je potentiële klant. Denk bijvoorbeeld aan de kleur van knoppen, inhoud van content of de usability van de zoekfunctie of het orderproces. Door de prestaties van je website in kaart te brengen en verschillende paginavarianten te testen, kun je achterhalen welke criteria belangrijk zijn voor je bezoekers. Welk gedrag vertonen zij, wat zijn hun behoeften en waarom haken ze af? Welke website elementen verdienen aandacht en hoe gaan we deze verbeterpunten aanpakken? Dit hele proces noemen we conversie optimalisatie. De website zó inrichten, dat bezoekers converteren.

Conversie optimalisatie is een manier om meer omzet uit bestaande bezoekers te halen. Omzetgroei kun je behalen door meer verkeer in te kopen, maar kan dus ook bewerkstelligd worden door de verbeterpunten van de website te achterhalen en aan te pakken.

Is conversie optimalisatie voor iedereen interessant?

In principe wel. Voor ieder bedrijf is het natuurlijk goed om de flow van de website te analyseren en verbeterpunten in kaart te brengen. Echter, om te kunnen bepalen of het aanpassen van een element effect heeft dient de website natuurlijk wel voldoende bezoekers te hebben. Dat betekent dat er voldoende data in Google Analytics aanwezig moet zijn.
Is dit niet het geval? Dan kun je resultaten verkrijgen uit webanalyses, heatmaps en sessie-recording analyses voor het verhogen van jouw conversies.

Conversieoptimalisatie

Wil je meer nog weten over conversie optimalisatie van INBLOOM en heb je interesse in een vrijblijvend kennismakingsgesprek? Leuk!