Data Analytics

INBLOOM Marketing gelooft in data driven marketing met een human touch! Data verzameling en analyse vormen hierbij de basis. Doormiddel van data help ik je bij het genereren van meer business en rapportering van kristalheldere resultaten.

Data analytics groningen

Data Analytics Implementatie

INBLOOM Marketing maakt gebruik van Google Analytics om data te verzamelen over websites. Wij hebben gekozen voor Google Analytics, omdat het een gratis tool is die gemakkelijk en snel in te zetten is! Google Analytics kan gekoppeld worden aan je Google Ads account.

Google Analytics biedt veel mogelijkheden om inzicht te krijgen in het succes van de marketingcampagnes en je website. Hieronder een beknopt overzicht:

  • Aantal bezoeken, gemiddeld aantal pageviews, aantal clicks, bounce rate, gemiddelde tijd op de website, aantal pageviews per bezoek, aantal nieuwe bezoekers, kaartoverlay
  • Traffic sources (paid, non-paid), gebruikte zoekwoorden, conversie op zoekwoorden, bouncerate op zoekwoorden en traffic sources
  • Conversie (naar categorie of product), stappen die men doorloopt voor conversie, gemiddelde aankoopwaarde, gemiddeld aantal producten, winst per product, afhaakmomenten bij bestelling, kosten van de conversie
  • Aantal terugkerende bezoekers, frequentie van het bezoek, aantal bezoeken voor conversie

Bovenstaande informatie geeft onder andere een duidelijk beeld van de verbeterpunten voor je website, de zoekwoorden die je kan gebruiken voor het inrichten van  jouw Google Ads campagnes en het effect van de online marketingcampagnes op je ROI.

INBLOOM kan je helpen bij het in kaart brengen van de gewenste acties die doorgemeten moeten worden. In een implementatie plan beschrijf ik precies wat en hoe deze acties gemeten kunnen worden. Jouw webbouwer kan hier vervolgens mee aan de slag en de codes implementeren, wanneer je geen vaste webbouwer heb werk ik samen met een webpartner die dit kan uitvoeren.

Custom dashboards

Het kost tijd om je data goed in te stellen en te zorgen dat je het juiste meet. Niet iedereen heeft evenveel tijd en de nodige kennis om een uitvoerige analyse te doen in Google Analytics. Voor deze situatie zijn custom dashboards heel erg nuttig. Hierbij maak ik speciaal naar jouw wensen een dashboard in Google Analytics of via Google Data Studio om eenvoudig de status van de gestelde doelen te bekijken.

Google Analytics training

Wil je meer weten over Google Analytics, hoe je de data moet interpreteren of welke analyses je hierin kunt doen? INBLOOM Marketing kan ook op maat gemaakte inhouse trainingen verzorgen.  Dan bespreken we in een kleine setting de belangrijkste aspecten voor jouw website.

Wil je aan de slag met data voor je online marketing, maar kun je hierbij nog wat hulp gebruiken? Ik denk graag met je mee! Neem gerust contact met mij op om de mogelijkheden te bespreken. Dit kan via angelique@inbloommarketing.nl of 06 30446703.