Social Media Marketing

Social Media is niet meer weg te denken als onderdeel van de totale online strategie. Hierbij vormt de customer journey in combinatie met jouw online ambities natuurlijk de basis. Als social media specialist ken ik de mogelijkheden van alle social platformen en bied een fullservice op het gebied van social marketing en social media adverteren. Van complete social media strategie tot social advertising of een praktisch advies, ik lever het liefste een service die jouw online (social) ambities kan waarmaken!

social media adverteren

Wat is social media marketing?

Social media is niet meer weg te denken uit ons digitale leven. We liken, delen en taggen heel wat af. En met we bedoel ik dan ook jouw doelgroep. Het is een mooie kans om de interactie met je doelgroep aan te gaan op bijvoorbeeld via Facebook, LinkedIn, YouTube, Pinterest of Instagram. Social media is zowel inzetbaar voor B2C als B2B markten!

Social media marketing is dus simpel gezegd de overkoepelende marketingkanaal waarbij je social media inzet om jouw online doelen te behalen. Dit doe je natuurlijk op een goed doordachte manier. Alleen zo creëer je de juiste content en weet je hoe je de doelgroep via social media adverteren kunt bereiken.

Waarom kiezen voor social marketing?

Een van de grote voordelen van social media is het enorme bereik. Het biedt hiermee volop kansen om jouw doelgroep te bereiken en aan je te binden. Wel dien je hiervoor een goed doordachte social marketing strategie te hanteren waarin je rekening houdt met de customer journey en daarmee zowel je doelen als doelgroepen scherp in kaart hebt.

Je doel is belangrijk, want ga je voor interactie, meer naamsbekendheid of meer sales? En waar is jouw klant eigenlijk geïnteresseerd? Relevante zaken waarmee het succes van je social media marketing wordt bepaalt!

Social marketing is geschikt voor doelen zoals:

  • Vergroten van naamsbekendheid
  • Informatie geven over producten of diensten
  • Meer bezoekers naar je website te genereren
  • Interactie met je doelgroep aan te gaan
  • Meer verkopen te realiseren/ leads te creëren
  • Als extra klantenservice kanaal

Belangrijk om dus goed te weten wat je wilt bereiken, een duidelijke social media strategie. Als je  social media lukraak inzet schiet je met hagel.

Social Marketing diensten

INBLOOM Marketing biedt diverse social media diensten waarbij altijd gekeken wordt waar de kansen voor jouw bedrijf liggen. Onderstaand een aantal van de diensten.

Social marketing strategie

Zoals eerder al aangegeven, met een goede social media strategie bereik je meer! Daarom kijk ik graag samen met jou hoe we de juiste social marketing strategie kunnen creëren die jouw doelen behaalt. Hierbij werk ik vanuit de customer journey en het See Think Do Care model van Google. Zo kunnen we in kaart brengen waar je doelgroep actief is en in welke face die zich bevindt.

Natuurlijk streef ik naar naar synergie en kijk daarom ook naar de mogelijkheden voor SEO, SEA, Content en CRO om een optimale inzet te realiseren. Zo zorgen we er samen voor dat je passende content creëert die aansluit bij jouw doelgroep, maar ook cross mediaal inzetbaar is!

Social Media Adverteren

Social media adverteren biedt volop mogelijkheden om in beeld te komen bij je (potentiële) klanten. Denk hierbij aan promoted posts op Facebook om meer traffic te creëren, LinkedIn advertenties om zakelijke leads te genereren of YouTube advertenties die jouw branding een boost geven.

INBLOOM Marketing zorgt voor effectieve en kostenefficiënte advertentiecampagnes die bijdragen aan jouw online doelstellingen. En door advertenties te targeten op bijvoorbeeld demografische of intentie gerichte data, zorgen we dat de deze alleen getoond worden aan de personen binnen jouw potentiële doelgroep.

Social media advies

Heb je zelf al enige kennis van social media, maar wil je toch graag advies hoe je nóg meer uit je social media haalt? Dan kijk ik natuurlijk graag met je mee. Met de service Social Media Advies breng ik voor jou nieuwe kansen in kaart, geef praktische tips en hopelijk inspireer ik jou om nog meer uit je social kanalen te halen! Dat is dus advies waarmee jij weer verder komt.

Vraag het onze social media specialist

Benieuwd hoe social media marketing bijdraagt aan jouw online ambities? Neem dan vrijblijvend contact op,  ik denk graag mee over jouw (online) succes.